6 May 2014

Stefan Saldanha, PRR
Financial Conduct Authority
25 The North Colonnade
Canary Wharf

London, E14 5HS

By email: cp14-04@fca.org.uk

Dear Mr Saldanha,

Re: FCA Quarterly Consultation Paper No. 4 (March 2014) (CP 14/4)

This response to Chapter 2 (Changes to the Handbook impacting AIFMs, UCITS managers and
certain AIF depositaries) of the FCA's consultation paper entitled 'Quarterly Consultation
Paper No. 4 (March 2014)' (CP 14/4) (the "Consultation Paper") is made by the Regulatory
Committee of the British Private Equity and Venture Capital Association (the "BVCA").

The BVCA is the industry body for the UK private equity and venture capital ("PE/VC")
industry. With a membership of over 500 firms, the BVCA represents the vast majority of all
UK-based PE/VC firms and their advisers. Its members have invested £33 billion in over 4,500
UK companies over the last five years. Companies backed by UK-based PE/VC firms employ
over half a million people and 90 per. cent of UK investments in 2012 were directed at small

and medium-sized businesses.

We would be happy to discuss any of the issues raised in our response to the Consultation Paper
in further detail with the FCA if this would be helpful. If this would be helpful, please contact
Gurpreet Manku (Director of Technical and Regulatory Affairs, BVCA) (gmanku@bvca.co.uk)
in the first instance.

Yours sincerely,
pp A N—

Sheenagh Egan
Chair - BVCA Regulatory Committee

British Private Equity & Venture Capital Association
1st Floor North, Brettenham House, Lancaster Place, London WC2E 7EN
T +44 (0)20 7420 1800 F +44 (0)20 7420 1801 bvca@bvca.co.uk www.bvea.co.uk
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Q2.1:

Q2.2:

(MARCH 2014)' (CP 14/4)

Do you agree with our proposed addition of links in the Handbook to the ESMA
guidelines and delegated regulation?

We agree with the proposed addition of links in the Handbook to ESMA's 'Guidelines
on Key Concepts of the AIFMD' and 'Guidelines on reporting obligations under Articles
303)(d) and 24(1), (2) and (4) of the AIFMD' (the "ESMA Reporting Guidelines") and
to the European Commission's 'Delegated Regulation supplementing Directive
2011/61/EU of the European Parliament and of the Council with regard to regulatory

technical standards determining types of alternative investment fund managers'.

We had understood, prior to the publication of the Consultation Paper, that there would
be a more detailed FCA consultation on reporting under the AIFMD. Our members
consider that a number of the reporting requirements — and particularly their application
in a PE/VC context — remain unclear. We set out certain of these issues in our response
to Question 2.2. below. We may, however, raise further reporting queries with the FCA
as increasing numbers of our members are required to file reports under the AIFMD
with the FCA for the first time.

Do you agree with our proposed guidance on AIFMD reporting requirements?

We agree with the clarification provided in new FUND 10.5.11AG that a non-EEA
ATFM marketing in the UK under the national private placement regime is not subject
to reporting obligations to the extent that these are derived from an AIFMD provision to
which the AIFM is not subject.

Separately, however, we would note that the general guidance on reporting obligations
contained in FUND 3.4 remains extremely limited, even following the proposed
additions set out in the Consultation Paper. To date, the FCA has adopted the approach
of providing additional guidance on AIFMD reporting through the "Reporting"
webpage in the AIFMD section of its website. We consider that this guidance could
sensibly be transposed into FUND 3.4 (with appropriate amendments and clarifications)
in order to prevent AIFMs from having to consult multiple sources when considering
their reporting obligations.

Although we appreciate that granular information on an AIFM's reporting obligations is
set out in the ESMA Reporting Guidelines, we consider that the ESMA Reporting
Guidelines nonetheless contain ambiguities and the FCA should clarify in FUND 3.4



Q2.3:

the interpretation that it will apply to the relevant provisions in its capacity as the
national competent authority receiving the reports.

For example, the ESMA Reporting Guidelines state at paragraph 12 of Annex II that
AIFMs should start reporting, "... as from the first day of the following quarter after
they have information to report until the end of the first reporting period". The phrase
"have information to report" is ambiguous in this context but from the FCA’s response
to Question 1 ('When will the first report be due and what will the reporting period
be?") under the "Frequently asked questions" heading on its Reporting webpage, we
understand that the FCA's interpretation (at least in the context of UK AIFMs and with
which we agree) is that this refers to the point at which the AIFM is authorised. Since it
is clearly critical that AIFMs understand when their regulatory reporting obligations
first arise, we believe it would be helpful if guidance to that effect were included in
FUND 3.4 as that interpretation is not evident simply by virtue of the cross-reference to
the ESMA Reporting Guidelines.

We also believe it would be helpful if additional information relating to the practical
mechanics of AIFMD reporting were included in SUP. We understand from the FCA's
Reporting webpage that, after October 2014, reporting must be in XML format and
should be uploaded via the GABRIEL system. We believe that it would be helpful for
this obligation to be clearly stated in the relevant reporting provisions in SUP 16.18.

In addition, we believe that non-EEA AIFMs which are required to report to the FCA as
a result of marketing AIFs under the UK national private placement regime would
benefit from further guidance on how they are to submit their reports to the FCA. If
reporting is to occur via XML upload through GABRIEL, it is not clear whether such
firms (who may not be set up to use GABRIEL) are required to register a GABRIEL
account in order to meet their regulatory obligations, or if some other mechanism will
be provided. If a GABRIEL registration is required, we consider that it would be useful
for guidance to this effect to be provided in order that non-EEA AIFMs can make the
necessary preparations in advance of their first reporting dates.

Do you agree with how we propose to transpose these risk management
requirements for AIFMs and UCITS managers?

We have no specific comments from the perspective of the PE/VC industry.



Q2.4:

Q2.5:

Q2.6:

Q2.7:

Q2.8:

Q2.9:

Do you agree with our proposed amendment to the funds under management
definition that will affect the capital calculations of AIFMs managing AIF
portfolios that include derivatives?

We have no objections to the proposed amendment to the FCA Glossary definition of

"funds under management".

Do you agree with our proposed amendments to the requirements for Article 36
custodians?

We have no specific comments from the perspective of the PE/VC industry.
Do you agree with our proposed changes to AIFM remuneration requirements?

We agree with the proposed changes to the FCA's rules on AIFM remuneration
requirements.

Do you have any comments on our proposed forms?

We have no specific comments from the perspective of the PE/VC industry.
Do you agree with these proposed additional changes?

We have no specific comments from the perspective of the PE/VC industry.
Do you have any comments on our cost benefit analysis?

We have no specific comments from the perspective of the PE/VC industry.



